Grafisch werk: Keuzegids

Toen ik lesgaf, kreeg ik vaak de vraag: "Juffie, naar welke academie kan ik nu het beste gaan?"

Dan haalde ik wat glossy's bij van Wiggen (de dekaan), en spuide ik wat vooroordelen als: "De AKI is het beste, de Rietveldt is goed, Utrecht is het meest dichtbij, en Groningen (leuke stad) is aan het verbeteren.

De Lutmastraat is een lerarenopleiding al pretenderen ze iets anders: je wordt er knettergek van de absentielijstjes."

In de tijd dat ik naar de Lutmastraat ging, werd de studieduur beperkt tot zes jaar. Die inkorting maakte me pijnlijk bewust van de gevolgen van deze studiekeuze voor mijn kansen op de arbeidsmarkt.

Leuk: al die creatieve vakken en cultuur. Maar wat kon ik er eigenlijk mee. Iets als een Keuzegids, met objectieve beschrijvingen per studierichting, bestond toen nog niet.

Sinds 1991 stelt het Hoger Onderwijs Persbureau elk jaar de Keuzegids samen.

De redactie van de gids vergelijkt ruim 700 opleidingen en studierichtingen. Ze doet dat aan de hand van rapporten van visitatiecommissies en studentenenquêtes.

In tekst en grafieken bespreekt de gids de kwaliteit van docenten, het studieprogramma en verschillende onderwijsfaciliteiten, per studierichting.

Ook cijfers over studietempo, slaagkansen en perspectieven op de arbeidsmarkt, vind je in de Keuzegids.

Teksten op deze pagina vallen niet onder de verantwoordelijkheid van de Keuzegidsredactie of de Uitgever.
Meer informatie over de Keuzegids, vindt u op de Site van het Hoger Onderwijs Persbureau. U kunt de Keuzegids bestellen via Keuzegids.org

Zoek je een theoretische of een meer praktijk-gerichte opleiding? Wil je een opleiding volgen waar je veel vrijheid hebt of wil je juist een meer schoolse aanpak?

De opleiding die het meest bij jouw wensen aansluit, vind je eenvoudiger via de Keuzegids.

Sommige Dagbladen en Tijdschriften besteden een enkele keer wel eens aandacht aan kwaliteitsvergelijking in het onderwijs. Dat betekent wel dat je dagelijks verschillende kranten moet uitpluizen, wanneer je iets wilt weten over vervolgopleidingen. En dan loop je nog een grote kans dat jouw studierichting niet besproken wordt.

        Terug naar de Homepage
  Dinsdag, 26 december 1995, 23:10
  Deze pagina is gemaakt door:
  © Jolie - MMWEbHL
  Reacties naar: jolie@xs4all.nl